V sobotu sa v Číne. v hlavnom meste Peking, uskutočnili historicky prvé Elite PRO Majstrovstvá sveta v bodyfitness, fitness, bikinifitness a women´s physique. Zo Slovenska na šampionát odcestoval aj reprezentačný výber organizácie Elite PRO Slovakia v zložení Adela ONDREJOVIČOVÁ, Alexander HLOBIK a Milan ČÍŽEK, k tejto rojici sa pridali aj ďalšie dve účastníčky šampionátu – Eva BANÍKOVÁ reprezentovala Slovenska v kategórii fitness, Michaela KOHÚTOVÁ Česko v kategórii women´s physique. Účasť na šampionáte si vďaka premiérovému výsledku na súťaži 2018 Elite PRO Nordic v Lahti vybojovala aj ďalšia bodyfitnesska zo Slovenska, Alžbeta PEŤKOVÁ. Ako hodnotí šampionát Milan ČÍŽEK, jedna z hlavných osobností organizácie Elite PRO Slovakia?

„Organizátori zvládli súťaž veľmi dobre, súťažiacim pripravili skvelé zázemie, veľkolepé pódium, snažili sa, aby Elite PRO World Championships prebiehal v slávnostnej atmosféra“, začal Milan ČÍŽEK svoje hodnotenie.„Súhlasim s už skôr publikovaným názorom Igora KOPČEKA – Elite PRO organizácii by pomohlo, ak by sa vo všetkých Elite PRO kategóriách bojovalo o titul profesionálneho Majstra sveta na jednom mieste, v jednom termíne. Napríklad počas Elite PRO šampionátu, ktorý by bol súčasťou Elite PRO Expo výstavy. Diváci by tak spojili príjemné s užitočným – nie každého totiž baví sledovať nonstop kulturistiku a fitness, dianie na pódiu.“

„O víťazstve Adely sme nepochyboval už pred šampionátom a keď som na predsúťažnom meetingu dozvedel, že v Pekingu na súťažné pódium nastúpi napokon 7 bodyfitnessiek, jej šance na titul som videl ako veľmi reálne. Adela zvíťazila presvedčivo, 5. miesto napokon pripadlo ďalšej Slovenske Alžbete PEŤKOVEJ.“

Elote PRO World Championships

„To, že nikto dopredu nemá 100% istý titul sa potvrdilo v kategórii bikinifitness. Zrodilo sa tu veľké prekvapenie – neporazenú Rusku Yanu KUZNETSOVU iba rozdielom skóre prekonala mladučká Fínka Melina KALTANIEMI – Fínsko sa tak spločne so Slovenskom môže pochváliť dvoma Elite PRO Majstrami sveta.“

„Tak ako Adela v Bodyfitness, Fitness malo svoju jasnú favoritku hneď od začiatku – Oksana OROBETS z Ukrajiny prišla do Pekingu najlepšie pripravená a tak naša Eva BANÍKOVÁ bojovala o druhú priečku. A bola úspešná! Eva dokázala vrátiť prehru víťazke 2018 Arnold Classic Europe Nicolett SZABO – aj keď je pravdou, že aj v tomto prípade o poradí rozhodovalo skóre.“

„Skóre rozhodovalo aj o poradí v kategórii Wellness Fitness. Úprimne, napriek tomu, že na medzinárodnej scéne pôsobím ako rozhodca 20 rokov, ťažko bolo rozhodnúť. Wellness fitness je spoločne s bikinifitness tou kategóriou, kde do rozhodovania vstupujú aj iné faktory, ako je aktuálna forma. Viac šťastia mala napokon Angela BORGESE z Brazílie, neporazená Getta BEQA tak našla premožiteľku.“

„Women´s Physique však bola úple inou kategóriou, ako Bikinifitness, alebo Wellness Fitness. Miša KOHÚTOVÁ z Čiech nedala súperkám šancu“, dokončil svoj krátky report Milan ČÍŽEK.