Začneme tým, čím budeme začínať (nejakú dobu) každý podobný článok – organizácia Elite PRO Slovakia v tomto roku oslávi ešte iba rok svojej existencie, počas ktorého však získala pevné miesto na domácej, ale aj medzinárodnej bodybuilding/fitness scéne. Členovia organizácie, ktorá na Slovensku vznikla z podnetu Milana ČÍŽEKA, dosahujú vo federácii Elite PRO výsledky vzbudzujúce rešpekt (treba pripomínať vrchol v podobe titulov Elite PRO Svetových šampiónov pre Adelu ONDREJOVIČOVÚ a Michala KRIŽÁNKA?), „funkcionári organizácie“ ukazujú, ako môže moderná športová organizácie prinášať benefity svojim členom (a fanúšikom kulturistiky a fitness na Slovensku) aj bez masívnej štátnej podpory.

V tomto roku Elite PRO Slovakia mení svoj názov na Asociácia Elite PRO – dôvodom je skutočnosť, že záujem o členstvo v nej prejavili už nielen Elite PRO súťažiaci zo Slovenska, ale aj z Čiech. Dodáme, že aktuálne Asociácia Elite PRO sprístupnila fanúšikom webovú stránku, ktorá bude ďalším informačným zdrojom pre jej fanúšikov.

Asociácia Elite PRO – čo nás čaká v roku 2019?

„Máme začiatok roka a ako každá športová organizácia, aj my z Asociácie Elite PRO sme spracovali už v predstihu pre našich členov predbežný kalendár činnosti.“, povedal pre náš portál Milan ČÍŽEK, jedna z hlavných osobností asociácie. „Čakajú nás meetingy, tréningové pobyty, edukačné akcie, súťaže, fanúšikom kulturistiky a fitness chceme postupne ponúknuť aj možnosť zúčastniť sa seminárov s našimi športovcami.“

• 19. január 2019 … meeting súťažiacich, partnerov a predstaviteľov organizácie Asociácia Elite PRO – vypracovanie súťažných plánov pre jednotlivých športovcov (vzhľadom na aktuálne známy Elite PRO kalendár súťaží), konzultácie súvisiace s tréningom, výživou a suplementáciou + špeciálny doplnkový program
  • 23. február 2019 … meeting súťažiacich a predstaviteľov organizácie Asociácia Elite PRO – kontrola realizácie súťažných plánov jednotlivých športovcov (vzhľadom na aktuálne známy Elite PRO kalendár súťaží), konzultácie súvisiace s predsúťažnou prípravou
  • 22. marec 2019 … trénerský kurz + meeting súťažiacich a predstaviteľov organizácie Asociácia Elite PRO – kontrola realizácie súťažných plánov jednotlivých športovcov (vzhľadom na aktuálne známy Elite PRO kalendár súťaží), konzultácie súvisiace s predsúťažnou prípravou

Kde môžu súťažiť členovia Asociácie Elite PRO?

• 5. až 6. apríl 2019 … Elite PRO Nafplio Grécko – Bodyfitness (4.000€), Bikinifitness (4.000€), Mens Physique (4.000€), Classic Physique (4.000€), Bodybuilding Open (6.000€)
  • 20. až 21. apríl 2019 … Elite PRO Malta – Wellness Fitness (6.000€), Classic Physique (4.500€), Bodybuilding Open (6.000€)
  • 10. až 12. máj 2019 … Elite PRO Portugal – Bodyfitness, Wellness Fitness, Classic Physique, Bodybuilding up to 90kg … finančné odmeny v celkovej výške 22.000USD ešte neboli prerozdelené
  • 17. až 19. máj 2019 … Arnold Classic South Africa – Bodyfitness (10.000USD), Fitness (10.000USD), Wellness Fitness (10.000USD), Women´s Physique (10.000USD), Bikinifitness (10.000USD), Men´s Physique (10.000USD), Classic Physique (10.000USD), Bodybuilding up to 90kg (10.000USD), Bodybuilding Open (10.000USD)