O nás

Organizácia Elite PRO Slovakia vznikla začiatkom roku 2018 ako združenie koordinujúce aktivity súvisiace s prípravou a súťažením atlétov vlastniacich Elite PRO kartu v kategóriách kulturistika, bodyfitness, men´s physique, classic physique, bikinifitness, fitness, alebo women´s physique. Štatút Elite PRO súťažiaceho si môžu vybojovať atléti z organizácie IFBB International TOP3 výsledkami na IFBB Majstrovstvách sveta a IFBB Majstrovstvách Európy, TOP umiestnením v absolútnom poradí na tzv. Elite PRO Qualifier súťažiach, prípadne miestom v TOP10 v tzv. IFBB World Rankig rebríčku za príslušný rok.

Zakladajúcimi členmi organizácie Elite PRO Slovakia (ktorá funguje výhradne z privátnych zdrojov a vďaka podpore sponzorov) sú Milan ČÍŽEK, Alexander HLOBIK a Igor KOPČEK.

Zakladajúcimi členmi Elite PRO Team-u z radov pretekárov boli profesionáli zo Slovenska:

• v bodyfitness je to Adela ONDREJOVIČOVÁ, ktorá aj v IFBB Pro League opakovane potvrdzovala štatút najlepšej bodyfitnessky s koreňmi v Európe
  • v klasickej kulturistike je to Patrik ŠTIGLIC, za posledné roky najlepší slovenský klasický kulturista s TOP výsledkami na IFBB Majstrovstvách Európy aj na najprestížnejších pohárových súťažiach
  • v kulturistike je to jeden z najlepších  kulturistov slovenskej amatérskej scény za rok 2017 – Michal KRIŽÁNEK

Rok 2018, bol prvý rok existencie organizácie Elite PRO Slovakia. Výsledky našich profesionálov ukázali Elite PRO svetu, že sú najlepší z najlepších. Kráčali od víťazstva k víťazstvu a sú motiváciou pre ďalších. Adela Ondrejovičová vyhrala všetkých 8 súťaží na ktorých štartovala a rovnaký výsledok samých prvých miest zaznamenal aj Michal Križánek, ktorý sa zúčastnil na piatich pretekoch. Obaja získali prestížne prvenstva na Arnold Classic, Adela v Johannesburgu v JAR a Michal v Barcelone v Španielsku. Taktiež obaja vyhrali historicky prvé majstrovstvá sveta Elite PRO.

Organizácia Elite PRO Slovakia má za sebou rok existencie. Za rok sa toho dá veľa dokázať a skutočnosť, že organizácia Elite PRO Slovakia je známa vďaka výsledkom svojich členov nielen doma, ale aj za hranicami Slovenska, je dôkazom, že team Milana ČÍŽEKA vykročil správnym smerom. Záujem o členstvo v organizácii prejavili nielen súťažiaci zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Od januára 2019 pôsobíme na domácej, ale aj medzinárodnej scéne pod novým názvom – Asociácia Elite PRO.

Názov Asociácia Elite PRO naznačuje, že ako moderná športová organizácia, podporujúca činnosť IFBB International a Elite PRO, sme otvorení akýmkoľvek formám spolupráce – bez ohľadu na národnú príslušnosť, bez ohľadu na profesionálny, alebo amatérsky štatút. Sme otvorená športová organizácia, ktorá primárne rieši súťaženie členov nášho Elite PRO Team-u na profesionálnych súťažiach organizovaných pod hlavičkou IFBB International.